Op dieet en toch uit eten? Dat kan met deze tips!

Op dieet en toch uit eten? Dat kan met deze tips!

Uit eten gaan is ontzettend leuk. Maar als je op dieet bent, kan het soms best wel een kwelling zijn om uit eten te gaan.

Je voelt je schuldig als je te veel of te ongezond eet en dat is geen fijn gevoel. Maar het is ook zonde om nee te zeggen tegen je vrienden als zij je vragen om mee uit eten te gaan. Gelukkig kun je toch gewoon uit eten gaan, ook al ben je bezig met afvallen of een dieet. Wel is het belangrijk dat je dan rekening houdt met een aantal dingen. In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Kies van tevoren een restaurant met een geschikte menukaart

Ten eerste is het belangrijk om zelf een restaurant te kiezen. Niet ieder restaurant heeft namelijk gezonde opties om uit te kiezen. Voorkom dus dat je vrienden opeens hebben gereserveerd bij een ongezond restaurant, en ga gewoon zelf op zoek. Bekijk de menukaart goed en zoek naar een gerecht wat perfect bij jouw dieet past. Het is het beste om je keuze vooral alvast te maken en je hier ook echt aan te houden als je gaat bestellen. Zo voorkom je namelijk dat je je laat leiden door de honger en alsnog voor een ongezonde optie gaat. Wil iedereen graag pizza gaan eten? Ga dan naar Woodstone. Woodstone is een restaurant in Alphen aan den Rijn waar je heerlijke pizza’s kunt eten in een echte restaurantervaring. Natuurlijk is pizza niet erg vriendelijk voor je dieet, maar bij Woodstone hebben ze ook pizza’s met minder calorieën. Het midden van deze pizza’s bestaat namelijk uit een salade.

Zorg dat je niet te veel honger hebt

Ook is het dus verstandig om met niet te veel honger uit eten te gaan. Als je heel veel honger hebt, is het namelijk extra lastig om verleidingen te weerstaan. Komt er vooraf een mandje brood op tafel? Dan is het erg verleidelijk om hier toch van mee te eten als je honger hebt. Je kunt dus best een beetje groente of iets anders kleins eten voor je uit eten gaat, en sla ook je lunch niet over. Zo wordt het makkelijker om onverwachte verleidingen te weerstaan en je aan je van tevoren bedachte keuze te houden.

Wees niet bang om je wensen te delen met het personeel

Daarnaast is het helemaal niet stom om je wensen te delen met het personeel. De bediening staat namelijk vaak wel open voor kleine aanpassingen. Wil je bijvoorbeeld een wat kleinere portie? Of heb je liever een salade in plaats van friet als bijgerecht? Vraag dit dan gewoon aan het personeel!

Drink niet te veel tijdens het eten

Alcohol en frisdranken zijn ontzettend slecht als je wil afvallen. Ze leveren je veel calorieën op en alcohol zorgt ervoor dat voedingsstoffen minder goed worden opgenomen. Drink vooraf bijvoorbeeld een glas water, maar probeer niet te drinken tijdens het eten.