Fruit op het werk: de voordelen voor werkgever en werknemer

Fruit op het werk: de voordelen voor werkgever en werknemer

Steeds meer mensen raken zich bewust van hoe belangrijk het is om een gezonde en evenwichtige levensstijl aan te houden, zowel voor je privé leven als voor het goed kunnen presteren op het werk. Een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl is het consumeren van gezond voedsel. Werkgevers kunnen een belangrijke rol in spelen in het gezond en fit houden van hun personeel door werknemers op wekelijkse basis te voorzien van gezonde tussendoortjes, zoals vers biologisch werkfruit, noten en/of snoep groenten.

Naast dat het natuurlijk heel gezond is kent werkfruit nog vele andere voordelen, zowel voor werkgevers als werknemers. In dit artikel zetten wij de meest belangrijke voordelen voor je op een rij.

De voordelen van werkfruit voor werkgever

 • Hogere arbeidstevredenheid bij werknemers. Feiten en cijfers van de Nederlandse werkfruit leverancier Fruitzaam laten zien dat 95% van alle werknemers fruit op kantoor zien als een teken van waardering door de werkgever. Daarnaast geeft maar liefst 85% aan het liefst te werken voor een organisatie die zich inzet voor het welzijn van haar werk.
 • Verbetering van je bedrijfsimago, namelijk dat van een gezond bedrijf. Veel fruit op kantoor verbetert het imago en de reputatie van jouw organisatie. Het beschikbaar stellen van vers fruit op kantoor is een teken van persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Daarnaast sluit het elke dag aanbieden van vers werkfruit goed aan op het beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Minder verloop/verzuim onder het personeel. Voldoende inname van vitaminen (door onder andere via werkfruit) verhoog je de weerstand bij medewerkers, wat op den duur leidt tot minder ziekteverzuim.
 • Betere werksfeer en meer productiviteit. Een goed uitgebalanceerde bloedsuikerspiegel kan leiden tot een hogere productiviteit van medewerkers. Uit recent onderzoek van Universiteit Twente en internationaal huisvestings- en vastgoedadviseur CBRE blijkt dat werknemers gemiddeld 10 procent beter functioneren en presteren in een gezonde en inspirerende werkomgeving.
 • Werkfruit draagt bij aan meer bewustzijn van medewerkers over (de voordelen van) een gezonde levensstijl. Het eerder genoemde onderzoek van Universiteit Twente en CBRE toonde ook dat werknemers over het algemeen gezonde gewoonten als het eten van meer groente en fruit op kantoor (in plaats van koekjes of andere ongezonde snacks) meenamen naar huis.  
 • Fruit op het werk is fiscaal onbelast. Werkfruit is fiscaal aantrekkelijk, omdat het onder de nihilwaardering valt. Dit houdt in dat het geen invloed heeft op de 1,2 procent vrije ruimte van de totale fiscale loonsom van een bedrijf. Dus 'te duur' kan geen reden zijn om de vele voordelen van werkfruit aan je voorbij te laten gaan!

Werkfruit is fiscaal aantrekkelijk, omdat het onder de nihilwaardering valt. Dit houdt in dat het geen invloed heeft op de 1,2 procent vrije ruimte van de totale fiscale loonsom van een bedrijf.

Werkfruit verbetert de relatie tussen werkgever en werknemer

De voordelen van werkfruit voor werknemer

 • Werknemer zullen zoals eerder vermeld met werkfruit gezond(er) snoepen en snacken. In het onderzoek van Universiteit Twente en CBRE kwam naar voren dat het meeste personeel tijdens vergaderingen vaak gebruik maakte van gezondere alternatieven zoals snack fruit in plaats van koekjes, indien dit aanwezig was.
 • Werkfruit is goed voor de lijn. Fruit op het werk is het perfecte voedsel voor gewichtsbeheersing, omdat werkfruit weinig calorieën bevat en tegelijkertijd veel water en voedingsvezels.
 • Door fruit op kantoor krijg je een fit en gezond gevoel, waardoor je plezieriger kunt werken. De enzymen, mineralen en vitamines die fruit bevatten zijn heel erg goed voor je. Fruit bevat tussen de 80 en 90% van het beste water, waardoor je als het ware tegelijkertijd aan het eten en drinken bent. Niet voor niets proberen veel bedrijven de enorme hoeveelheid aan antioxidanten in fruit te comprimeren in allerlei poeders, tabletten en sappen.
 • Met heerlijk vers biologisch fruit elke dag krijg je als het ware een extraatje van het bedrijf. Zoals eerder gemeld zien veel werknemers werkfruit ook als een blijk van waardering namens de werkgever.
 • Door fruit op het werk wordt je als werknemer gestimuleerd tot het volgen van een gezonde leefstijl, wat op zijn beurt weer allerlei voordelen met zich meebrengt. 
Werkfruit laten bezorgen bij jou op kantoor

Fruitzaam

Overtuigd geraakt door de vele voordelen die werkfruit jouw organisatie kan brengen? Als je op zoek bent naar een geschikte leverancier van fruit op kantoor, neem dan snel eens een kijkje op www.fruitzaam.nl.

Fruitzaam levert werkfruit door heel Nederland en voldoet aan de beste kwaliteitsnormen. Met met meer dan 10 jaar werkervaring in de AGF sector is dit een zeer betrouwbare partij te noemen. Deze biologisch gecertificeerde werkfruit leverancier kent specifiek de beste seizoensproducten en levert altijd een gevarieerd assortiment.