Denk aan de vitaminen en blijf vitaal!

Denk aan de vitaminen en blijf vitaal!

Het is natuurlijk de boodschap die aan iedereen wordt medegedeeld: denk eraan, zorg er wel voor dat je al je vitaminen dagelijks binnenkrijgt. En deze boodschap heeft niet eens met leeftijd te maken: jong en oud, man en vrouw, iedereen moet aan zijn of haar dagelijkse hoeveelheid vitaminen zien te komen.

Het is natuurlijk de boodschap die aan iedereen wordt medegedeeld: denk eraan, zorg er wel voor dat je al je vitaminen dagelijks binnenkrijgt. En deze boodschap heeft niet eens met leeftijd te maken: jong en oud, man en vrouw, iedereen moet aan zijn of haar dagelijkse hoeveelheid vitaminen zien te komen. Vandaar dat er op de producten ook altijd staat afgebeeld hoeveel procent de inhoud van het product bijdraagt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Zo worden we er dus vaker aan herinnert dan we misschien op voorhand wel dachten.

De praktijk is echter anders

Maar komen we wel aan de aanbevolen hoeveelheden van onze vitaminen? In de praktijk blijkt dat dit best wel eens lastig is. Drukke schema’s, een slechte voeding en zoete verleidingen zorgen er nogal eens voor dat we onze vitamine inname bij lange na niet halen. Soms is dat onze eigen schuld, maar soms maken de omstandigheden het ons ook weleens moeilijk. Zoals al gezegd: we hebben soms drukke schema’s waardoor gezond eten er soms letterlijk bij inschiet, of we hebben te maken met een allergie waardoor we moeten improviseren met ons voedsel.

 

Speel erop in

Gelukkig zijn er voldoende manieren om hierop in te spelen. Zo zijn er voldoende vitamine supplementen die je los kan innemen, waardoor je toch vrij gemakkelijk je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kan behalen. En dat is belangrijk, want op de lange termijn is de inname van te weinig vitamines absoluut problematisch. Het kan leiden tot heel veel problemen die ook nog eens heel verschillend zijn. Kijk daarom op http://www.vitamine-supplement.nl/ om te voorkomen dat je last gaat krijgen van een vitaminetekort. Je wil je kind ook niet onderwerpen aan te weinig vitaminen, en natuurlijk jezelf ook niet. Er zijn tegenwoordig voldoende supplementen op de markt, die allemaal stuk voor stuk hoogwaardig zijn van kwaliteit. Begin er daarom op tijd mee!